
(Business Lounge – Fine Culinary) – Buon pomeriggio! Kami memutuskan untuk mendapatkan masakan Italia untuk makan siang bersama dengan teman di area Senopati; yep, the hippest, ever growing culinary destination!
Saya menyukai bagaimana mereka mengatur area tempat duduk. Ini merupakan satu yang dekat dengan pintu masuk: sederhana, tertata rapi, dan pencahayaannya bagus. It gives the vibe of a Sicilian traditional houses with the combination of wooden furnishings and clean white walls with big windows!


Ini adalah bagian dalam dari restoran yang membuatnya terlihat seperti private dining room. Ini adalah ruangan VIP dimana Anda bisa mengadakan private meeting atau Anda bisa juga memanfaatkannya untuk menyantap makanan dengan orang yang Anda kasihi.


Replacing your vintage record posters or some famous paintings, you’ve got a mini guide of Italian vegetables mainly used for its cuisine!

Also, a mini-dictionary for its kitchen utensils and pastas!

Dan disinilah tempat kita duduk. Taking a concept of actually entering a Sicilian house, we got right to their backyard!

Saya suka dengan dinding dan penataannya! Begitu sempurna seperti Anda berada di pedesaan Eropa.

CRUSHED STRAWBERRY SNOW – Fresh strawberries, muddled with strawberry syrup, ½ and ½, soda
Saya menyukai akan rasanya yang menyegarkan, dan merupakan perpaduan seimbang antara rasa asam dan manis. Saya bukan penggemar berat soda tetapi yang satu ini enak! Saya suka bagaimana mereka menggunakan soda yang sesuai. Pilihan tepat untuk sore hari!

GELATO (2 SCOOPS) – Your own choice of flavours
TERRONE & STRACIATELLA – Mereka memiliki banyak rasa yang bisa Anda pilih!Enjoy some testers before proving that the flavor is into your liking! But let me tell you, every flavor packs a kick you could hardly forget!

CAPRESE – Mozzarella cheese, tomato, oregano, black pepper, balsamic modena vinegar.
Saya tahu, bahwa pertama kalinya, ini tidak terlihat seperti salad. Tetapi untuk orang Italia, tomat itu cukup untuk dibuat menjadi salad, dan biar saya beritahu Anda, ini adalah kesempurnaan. Tips bagi Anda : makan kedua tomat dan mozarella di waktu yang sama ( jangan lupa juga memakai balsamic vinegar) dan Anda akan mengetahui betapa nikmatnya rasanya! Mengagumkan, kaya, dan elegan. Ini memiliki rasa manis dan asam yang menyegarkan dari tomato yang paling segar, dan kekayaan rasa yang berasal dari mozarella dengan bumbu-bumbu yang mendukung tentunya.

RISOTTO ALLA SCOGLIO – Risotto, mussels, clams, shrimps, squid, cooked in white wine and fish stock.
Yang satu ini enak! A bit too moist though, but the flavor was fantastic! Love the mix of seasonings and herbs in it and as well as aroma of the seafood. Might be too strong if you don’t like smelly food though, but this one pulled it off. Loved the squid and clams!

GNOCCHI VALLE D’AOSTA – Potato dumplings, ham, shiitake mushroom cream sauce, fantina cheese.
Pemenangnya adalah sepiring gnocchi yang sederhana! Disajikan sederhana dengan ham, mushroom, dan sliced fantina cheese, ini memberikan Anda rasa gurih yang sempurna, gnocchi yang kaya rasa! Rasanya sangat hebat dan tak terlupakan. Mungkin terlihat tidak fotogenik namun Anda tidak bisa berkompromi dengan rasanya! Ini seperti orkestra dari rasa. Cobalah mencicipinya dalam setiap gigitan, dan Anda akan mendapatkan kenikmatan seperti yang saya katakan.
PAPPARDELLE A CASERECCIA – Pappardelle pasta, green peas, mushrooms, Italian pork sausage, tomato sauce, dash of cream.
Not one of my cup of tea, too sour to my liking but this might be subjective because I’m not a big fan of tomato based pasta myself. It’s actually perfect if you could eat it together with the great parmesan, but the amount of parmesan isn’t enough to eat the whole plate! Nevertheless, it’s a great mix of flavor given that everything is eaten together in one bite (that’s how you should have it!).
SALMONE AL CIPOLLOTTO – Norwegian salmon, spring onions, tomato herbs ragout, grilled tomato, sauteed season vegetables, butter potato.
Berharap tidak lebih daripada salmon panggang yang sempurna, pink di dalamnya, lembut, dan kenyal dan dibumbui dengan garam dan merica sederhana. The gravy escalated the salmon as it had good aroma and a little hint of spicy flavor. You can also see that the tomato herbs looked really fresh: their cooking a real deal here!

LONZA DI MAJALE PIZZAIOLA – Pork loin, pan fried with white wine, tomato oregano, black olives, capers, potato gratin, butter spinach.
Perfectly cooked pork loin that melts in your mouth! Again, not a big fan of tomato sauce but the aroma that emanates from the white wine reduction blends well with the overall taste of the meat itself: tender, flavorful, and salty that goes in harmony with the tomato sauce.Rasanya mungkin tidak terlalu familiar untuk selera Asia tetapi jika Anda menginginkan suatu petualangan, menu ini bisa menjadi pilihan Anda!
Here’s the carb portion! Puff pastry mini dengan parutan keju parmesan. Lovely!
Cindy Lulaby/ Culinary Expert
Editor : Fanya Jodie